NOĆ KADRA U NAŠEM DŽEMATU

Sinoć je u organizaciji našeg džemata upriličen iftar i program povodom 27 noći ramazana. Prepun harem i džamija svih onih koji su željeli svoje duše da napune najljepšim emocijama svjedoče da je Islamska zajednica mjesto gdje pripradamo, da su džamije mjesta koje nam daju sigurnost i da naša djeca koračaju ako Bog da pravim putem u budućnost.

Nakon akšam namaza i iftara džamija je hvala Allahu bila tijesna za teravih namaz ali zahvaljujuci vrijednim volonterima tehnički smo obebijedili zvuk i video u gotovo cijeloj zgradi pa su naše džematlije teraviju mogle klanjati i u ostalim prostorijama našeg centra. Naša djeca i omladina su sinoć izveli najljepši dio programa uz ilahije, mevlud, recitacije svih uzrasta pristutni su uživali i sa pažnjom pratili program.

U svom obraćanju imam prof.Samedin-ef. Bajrić spomenuo je značaj Lejletu-l-Kadra ali je glavni akcenat stavio upravo na njih, budućnost zajednice, djecu i omladinu našeg džemata. “Hvala Allahu ove godine biće 5 godina kako dijelimo zajedno sudbinu u ovom džematu. Ponosan sam na to da naša zajednica ide u pozitivnom pravcu ali želim da vas podsjetim da mi možemo i moramo dati još više zbog njih, naše djece i omladine i da ova zajednica treba svakog pojedinca bez obzira na godine te da iza sebe sutra možemo pogledati ovu zajednicu kao ponos, dobro djelo a ne kao mjesto previranja, svađe ili podjela.” Rekao je Samedin-ef. između ostalog u svom obraćanju.

U toku programa dodijelili smo diplome svršenicima sufare za djecu i odrasle i to:

1.Lamija Huseinović 2.Adisa Avdić 3.Amra Fific 4.Amra Selimovic 5.Jasmina Tucakovic 6.Amina Krajnic 7.Elma Karahasanović 8.Adi Tucaković 9.Faris Avdić 10.Daris Avdić 11.Ibrahim Mekanić 12.Elvedin Selimović 13.Amir Fifić 14.Jasmin Huseinović 15.Iksija Crnogorčević 16.Selma Merdan Šljivo

Ovo je bila prilika da proglasimo pobjednika “Ramazanskog kutka” kojeg smo organizirali u toku ramazana na kojoj su pobijedili Adi i Emil Tucaković sa najviše likes i osvojili vrijednu novčanu nagradu a ostali učenici su dobili također utješne novčane nagrade. Nakon dove uslijedila je dodjela paketića za svu prisutnu djecu a paketiće je donirao naš vrijedni donator Ramiz Avdić sa svojom porodicom. Nakon mevludskog šerbeta, halve i kahve organizirano je klanjanje noćnog namaza na kojem smo uz zikr i dovu završili ovaj program i druženje. Molimo Allaha da s nama bude zadovoljan da nam grijehe oprosti i da sve naše zajednice, džamije i mesdžide čuva do Sudnjeg dana, amin. U prilogu jedan dio fotografij