Akcija uplata kurbana

Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) u saradnji sa svim džematima organizuje prikupljanje uplata za kurbane.

Uplate za kurbane će se proslijediti u Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Rijaset IZ u BiH i ove godine u fokus stavlja povratnička mjesta u Gornjem i Srednjem Podrinju, Istočnoj Hercegovini, Zapadnoj Bosni i Zapadnoj Hercegovini gdje će se kod povratnika otkupiti kurbani, žrtvovati i podijeliti u povratničkim mjestima.

Kurbansko meso koje se dobije izvršenjem propisa kurbana već duži niz godina se usmjerava u humanitarne svrhe, za potrebe povratnika, siromašnih, ugroženih, zavodima za nezbrinutu djecu i djecu sa potrebama, licima u kolektivnim centrima, socijalnim ustanovama, bolnicama, studentskim domovima, medresama i fakultetima Islamske zajednice u BiH.

Cijena kurbana za područje Sjedinjenih Američkih Država odlukom Rijaseta za ovu godinu je $215.00 a za područje Kanade 280.00 CAD. Krajnji datum za prijave kurbana je 08. juli 2022. godine.

Islamska zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike (IZBSA) kao jedno od muftijstava Islamske zajednice u BiH, na području Sjeverne Amerike prima samo uplate za klanje kurbana u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Uplate kurbana možete izvršiti putem mohid aplikacije, direktno u kancelariji svakim danom u vrijeme namaza ili poštom na adresu 345 Northlake Dr. San Jose, CA 95117.

Više informacija o akciji “Kurbani” pogledajte u videu.